Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 17-09-2021 16:01:42
Geldzaken & Recht

Mijn pensioenfondsen houden allemaal 19,45% loonheffing in?

dat ligt niet alleen aan de schijven. maar u hebt dus uit meerdere bronnen pensioen. 



op de aow wordt de loonheffingskorting toegepast. die gebruikt u niet helemaal, dus een stukje daarvan komt nog ten goede aan het inkomen boven de aow. 



maar als het totale inkomen boven de ca.€ 20.000 uitkomt wordt de loonheffingskorting stapsgewijs verlaagd, met als gevolg dat men dus wat meer belasting moet betalen.

maar als u werkelijk € 7.862 moet nabetalen, hebt u waarschijnlijk een super hoog pensioen, waardoor ook (deels) de ouderen korting geschrapt werd.

u kunt die navordering voorkomen door of een voorlopige aanslag te vragen. dan hebt u het hele jaar de tijd om te betalen. 



maar u kunt ook bij de svb vragen geen rekening te houden met de loonheffingskorting. dat scheelt al een slok op een borrel.