Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 17-09-2021 18:28:24
Geldzaken & Recht

Mijn pensioenfondsen houden allemaal 19,45% loonheffing in?

Als al gezegd: u heeft meerdere inkomstenbronnen. ieder uitkeerder dus ook het pensioenfonds houdt in op basis van hetgeen u van hen ontvangt. en de toe te passen tabel. zij mogen niet meer inhouden. dat betekent dat u heel goed in de gaten moet houden wat aan het einde van ider jaar uw totale fiscale inkomen is en dan kan het best zinvol zijn om de loonheffingskorting die u bij één heeft toegepast (of misschien wel bij meer). 

samengevat: de uitkeerders houden in op basis van hetgeen men aan u (separaat) ontvangt. voor de inkomsten belasting en oremieheffing geldt het totaal van al die inkomsten ( na mogelijke afrekposten). m.b.t. dat laatste is het zinnig om heel goed te kijken naar de aftrekposten die u kunt benutten. het percentage dat u noemt geldt overigens eerst voor het bedrag dat boven het maximum van tarief 1 uitkomt. ( https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/boxen_en_tarieven/overzicht_tarieven_en_schijven/" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/boxen_en_tarieven/overzicht_tarieven_en_schijven/) in het overzicht ziet u ook hoe dat is nu u in 2019 met pensioen bent gegaan. de 'ham' vraag is overigens wel of u dan ook al aow gerechtigd was omdat dan o.a. vanaf dat momen geen premie aow meer behoeft te betalen