Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 28-01-2022 15:51:27
Geldzaken & Recht

Hoe (on) doorzichtig is de huidige verkoopmarkt van huizen?

Toen ik mijn eerste huis kocht, heb ik eerst 15 jaar in een (2½ kamer) huurappartement gewoond en daarvoor bij mijn ouders. ik heb al die jaren wat opzij kunnen zetten. dus bij de aankoop van mijn huidige woning heb ik zelf geld ingelegd, een lening afgesloten bij mijn vader en broer (notarieel vastgelegd) en een klein hypotheekje. de prijs van mijn woning was in die tijd (1991) ook al een gigantisch bedrag, zeker als je zelf niets te verkopen hebt. nu lach je om die prijs van toen.

geld uitgeven aan een duur mobiel abonnement was in die tijd niet mogelijk, want er waren geen mobieltjes. je hield einde van de maand nog salaris over en dat zette je apart, nu houdt men maand over. ik denk ook dat de jongeren tegenwoordig andere prioriteiten stellen en dat de ouderen meer bezig zijn/waren met sparen.

ik heb een aantal jaren geleden een documentaire op tv gezien over volendam https://www.hpdetijd.nl/2017-05-17/volendam-reportage/" target="_blank">https://www.hpdetijd.nl/2017-05-17/volendam-reportage/ lees met name de laatste zin "in volendam sparen jongeren vanaf achttien voor een eigen woning. je geeft het geld pas uit als je het hebt".