Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 11-03-2022 11:34:05
Geldzaken & Recht

Mag een bank eisen dat je een smartphone hebt voor identificatie

Welkom in 1984!! van george orwell...........leuker kunnen we het niet maken, alleen maar minder privacy en meer opgelegde regels en big brother is watching you. de opmaat naar het digitale paspoort wat nu eerst als ctb is ingebracht, straks dcc gaat heten voor europa en dan langzaam steeds verder gebruikt gaat worden voor alles, van je reizen door europa tot wat je aan co2 uitstoot verbruikt, tot wat je online koopt,wat in je supermarktkarretje ligt enz. wie weet zelfs hoe vaak je per dag naar de wc mag: oh, je hebt een keer teveel gepoept, nee, jij mag 2 dagen geen melk kopen...........niks is straks meer veilig van onze privacy, de bank weet straks zelfs wat voor pillen jij van de dokter krijgt voor welke kwaal. willen we dat? ik niet, en voor dit soort dingen horen ze andere manieren van identificatie te vinden voor de ouderen, zeker voor de ouderen. zij hebben niet allemaal nog jongere familie die ze kunnen helpen. maar ook voor de jongere mensen die niet aan die smarttphone troep willen, of zelfs die mensen die aan de schuldhulpverlening zitten, die kunnen het ook niet betalen. ik heb het ervoor over om een reis(je) naar een bankkantoor te maken als zij met dit gezeur komen, dat moet een mogelijkheid blijven.
en je rekening blokkeren omdat je op een andere manier wil identificeren?? dat lijkt me tegen de wet, want volgens een rechterlijke uitspraak moet men over een rekening kunnen beschikken, dat mag niet zomaar geblokkeert worden.