Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 09-04-2022 18:07:37
Geldzaken & Recht

Eerste optie tot koop na overlijden

Er is een testament. dat gaat in dit geval héél waarschijnlijk boven alle andere documenten. simpelweg omdat alléén het testament door de notaris is bekrachtigd. het briefje heeft waarschijnlijk dus geen enkele waarde.

maar leg voor de zekerheid de vraag neer bij de notaris.

dat het briefje niet de juiste initialen heeft is natuurlijk sowieso een grote alarmbel dat het helemaal niet door uw tante is opgesteld en ondertekend. het kan natuurlijk wel zijn dat het door iemand anders is opgesteld, maar dan nog: zou uw tante wanneer ze helder bij geest was een briefje ondertekenen waarop de initialen niet kloppen? ik denk van niet. iemand die nog helder van geest is erkent immers de "waarde" van de verklaring én van het belang dat er dan de juiste naam en/of initialen op staan. ook bedenkt iemand die helder van geest is en die in het verleden al een testament heeft laten opstellen dat een dergelijke wens in het testament moet worden opgenomen. het belang van een testament was immers bij uw tante bekend. 

mijn vermoeden is dan ook:
- ofwel is het briefje volledig vals, inclusief vervalste handtekening. 
- ofwel is het briefje niet vals, maar opgesteld toen uw tante niet (meer) helder van geest was door bijvoorbeeld dementie en/of onder druk van de 'verzorger' en haar zoon ondertekend. 

het eerste is zeer zeker een misdrijf waar u aangifte van kunt doen. 

probeer via e-mail een kopie van het briefje op te vragen. zeg dat u deze kopie nodig heeft om het aan de notaris voor te leggen. bewaar alle communicatie met deze verzorger en zoon. installeer eventueel een app op uw telefoon waarmee u gesprekken opneemt en kunt opslaan. verzamel op deze manier bewijs dat de mensen proberen om de woning te bemachtigen zonder instemming van de wettige erfgenamen.