Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-04-2022 10:35:10
Geldzaken & Recht

Eerste optie tot koop na overlijden

Primair: de voorwaarden als vastgelegd in het testament zijn de enige voorwaarden waaran de executeur resp. de erfgenamen zich aan te hoden hebben. niet de meldingeen 'melding'; zoals u aangeeft.  

op zich:  een eerste optie is prima maar het zijn dan toch de erfgenamen die bepalen aan wie en tegen welke prijs de woning wordt verkocht.
een optie is geen recht op koop. zie o.a. deze info: https://keizersadvocaten.nl/nl/blog/eerste-recht-van-koop-of-koopoptie-hoe-zit-het-precies#:~:text=een%20koopoptie%20geeft%20de%20gerechtigde%20een%20sterkere%20positie,koop%20niet%20het%20geval.%20dat%20is%20veel%20vrijblijvender." target="_blank">https://keizersadvocaten.nl/nl/blog/eerste-recht-van-koop-of-koopoptie-hoe-zit-het-precies

hoe dan ook geldt hier (ook) m.i. dat er geen sprake is van een officiële akte (gepasseerd door een notaris) en dat hoe dan ook ook de prijs ontbreekt die dan betaald zou moeten worden.  

nog sterker gezegd, het komt mij over als een poging tot frauduleus handelen en in die zin kunt u zelf overwegen om er nadere  aandacht aan te besteden en een notaris te benaderen en zelfs eventueel aangifte te doen. het meest simpele is negeren maar wel nadere aktie nemen indien deze beweerder 'lastig' gaat doen.