Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 02-05-2022 23:06:36
Geldzaken & Recht

Prijzen vriendenloterij

Hoeveel mensen spelen er mee en hoeveel mensen die u kent spelen er mee? ik heb het in mijn familie/vrienden/kennissenkring nooit gevraagd wie er meespeeld met welke loterij. pas als er iets gewonnen is zal je het wel horen. 
even een wilde aanname, maar het zou toeval zijn als u veel mensen zou kennen van de 1,1 miljoen die meespelen. slechts 1 op de 17 mensen gemiddeld speelt mee. u weet hoeveel mensen u heeft in uw omgeving, dan is statistisch uit te rekenen hoeveel er mee zouden kunnen spelen. en ook al zou je statistisch kunnen omzetten in harde cijfers, 168 mensen op de 1.100.000 die in 1 week wint is 0,02%. om 1 iemand te kunnen kennen die heeft gewonnen, zou u 50 mensen in uw omgeving moeten hebben die meespelen. en dat keer 17 zou zeggen dat u statistisch 850 mensen in uw omgeving zou moeten hebben waarmee u dit zou bespreken.