Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 01-06-2022 08:56:06
Geldzaken & Recht

Beukenhaag op de erfgrens

Zo te zien heeft u een haagbeuk, want hij verliest zijn blad in de winter. dit in tegenstelling tot een beukenhaag, die behoudt in de winter het dorre bruine blad, waardoor geen inkijk.

bij beide soorten kun je wat betreft snoeien niet veel fout doen. als je te ver snoeit zal de beuk altijd weer uitlopen. het is zelfs erg goed om ze flink terug te snoeien, want daar wordt hij voller van. bij wijze van spreken zou de haag aan uw kant heel mooi kunnen zijn, maar aan de kant van de buren niet, omdat hij daar slecht onderhouden wordt.

het kan dus aan u beiden liggen dat de haag niet mooi is en niet alleen aan de buurman, u snoeit te voorzichtig en de buurman snoeit niet.

als mogelijkheid zou u enkele nieuwe exemplaren kunnen kopen en die, verdeeld over de bestaande haag, iets meer naar voren op uw eigen grond kunnen planten. daar mag de buurman dan niets tegenaan zetten, want ze staan op uw grond. daarna kunt u langzaamaan enkele exemplaren van de oude haag ook verplanten naar uw eigen grond. dit kan pas als de haagbeuk geen blad meer heeft. houd er wel rekening mee dat u dan beide zijden moet onderhouden.

kortom, als u deze haag wilt behouden, aan uw kant flink terugsnoeien, ook al ziet het er op dat moment niet uit (kaal). de haagbeuk vormt in het voorjaar snel blad (bij een beukenhaag duurt dit langer) en u heeft dan geen inkijk meer,