Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

trude
trude - 26-10-2022 17:20:40
Geldzaken & Recht

Geld teruggestort van een pinbetaling

dit gebeurt meestal bij een storing bij het pinapparaat, het bedrag wordt dan wel afgeschreven maar wordt niet bijgeschreven bij de begunstigde.
het bedrag wordt dan meestal geplaatst op een soort "tussenrekening" bij de bank en als de begunstigde niet reclameert na een bepaalde tijd weer teruggeboekt naar u. vandaar de terugboeking na 12 dagen. het bedrijf heeft inmiddels geconstateerd dat het bedrag niet is bijgeschreven en zijn bank hierover benaderd omdat zij geen gegevens van u hebben. 
op 27.9 wordt het bedrag weer van uw rekening afgeschreven door de abn amrobank, niet /nooit door het bedrijf, dit kunnen en mogen zij niet, de bank kan en mag dit wel nadat zij nagegaan zijn e.e.a. juist is.
iedere bank dus ook abn amro kan aan de hand van bepaalde transactiecodes te allen tijde nagaan wat er gebeurd is en scheept u nu af en legt de schuld bij u neer.
abn amro had ook zo fatsoenlijk kunnen zijn om even contact met u op te nemen voordat zij klakkeloos uw rekening debiteerde.
abn amro heeft er ook een handje van om klanten te laten bellen met currence maar dit bedrijf is er niet voor om deze vragen op te lossen.
mocht dit nog eens voorkomen dan kunt u beter even wachten tot u ziet of er iets op uw rekening gebeurd of niets doen. het geld is dus nooit weg. in dit geval zou ik even contact opnemen met het bedrijf met het verzoek om het bedrag 1x terug te boeken + een klacht indienen bij de abn amro over de gang van zaken. 


succes gewenst van een oud bankmedewerker.