Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 08-03-2023 18:47:45
Huishouden & Energie

Geen reparatie of nieuwe omvormer mogelijk

Het lijkt met sterk dat er geen passende omvormer te vinden is. de zonnepanelen van 20 jaar geleden leveren per paneel wat minder stroom, maar zijn verder niet fundamenteel anders dan moderne panelen. ook nu zijn er omvormers op de markt voor kleine installaties van bijvoorbeeld 600 wattpiek.

ik heb het gevoel dat de installateurs vooral geld willen verdienen aan een volledig nieuwe installatie. want op een losse omvormer + een uurtje werk wordt natuurlijk niet zo veel verdiend als op een volledige nieuwe installatie. en de installateurs hebben het werk voor het uitkiezen, dus doen ze het klusje van alléén een omvormer vernieuwen niet. 

wat zijn de specificaties van uw omvormer? wellicht kunnen we eens meekijken of we een geschikte vervanger kunnen vinden. en misschien wil een lokale elektricien die niet groot adverteert als zonnepanelen-installateur die omvormer dan wel leveren en plaatsen.