Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 09-03-2023 21:15:20
Huishouden & Energie

Netbeheer kosten elektriciteit 70% gestegen?

Die capaciteit kan in principe op elk moment veranderd worden door de netbeheerder. 

wel twee waarschuwingen:
- laat eerst onderzoeken (meten) of uw vve inderdaad voldoende heeft aan een lagere aansluitwaarde. dit kan door gedurende enige dagen de piekbelasting in de stroom afname te monitoren.
het zou vervelend zijn als de verlaging wordt uitgevoerd en vervolgens blijkt dat wanneer 's avonds alle verlichting brandt en de lift(e) gebuikt wordt/worden steeds de hoofdzekeringen doorbranden.

- gezien de huidige status met overvolle stroomnetten is het niet vanzelfsprekend dat u nadat een verlaging van de capaciteit is gerealiseerd, er in de toekomst weer verhoogd kan/mag worden. als het net in de straat/wijk 'vol' zit, dan kan een aanvraag voor een capaciteitsverhoging jarenlang in de wachtrij geparkeerd worden. en dat belemmert inderdaad de aanleg van eventuele laadpalen op het terrein van de vve.