Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lagerweij - 20-07-2023 11:43:50
Geldzaken & Recht

Gebreken oplevering huurwoning

Bij huurwoningen geldt eigenlijk dat vastgelegd moet worden (schriftelijk evt. met foto's) in welke conditie je de woning hebt aanvaard, dat bericht doorsturen naar de verhuurder en zelf kopie bewaren. zodat je dan later  als je de huur weer opzegt de verhuurder voor de niet door jou veroorzaaktre schade aan de woning geld kan claimen.

belangrijk is dat je die claim voor eventuele reparatie schriftelijk neerlegt bij de verhuurder.. aanpassing (vermindering) van de huur kan eventueel als reparaties, die wel het woongenot moeten aantasten, niet gedaan worden, je kunt ook nog naar een huurcommissie stappen.

mogelijkheden zijn ook zelf reparaties laten uitvoeren (in overleg met verhuurder) en eventueel inhouden op huur. dar moet wel altijd in ovelreg met verhuurder, je kunt ook nog naar de kantonrechter stappen, mocht het helemaal uit de hand loprn.