Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

emcede
emcede - 18-11-2023 10:48:00
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering keert niet uit.

Nee. als tegenpartij heeft u geen reparatieverplichting. als de omvang van de schade is vastgesteld moet de verzekeraar dat bedrag aan u betalen.

wel is het zo dat ze dat dus pas doen als de schade is vastgesteld. dus het zou kunnen dat ze van u een schatting van het schadebedrag hebben gekregen en aan de hand daarvan hebben gezegd 'stuur ons de factuur, dan betalen wij die'. wilt u dat niet, dan is het aan u om een gespecificeerde begroting van een schadehersteller te laten zien. dan moeten zij betalen op basis van die specificatie. de kosten die u voor deze specificatie moet betalen vergoeden ze niet omdat deze vervallen bij het uitvoeren van de reparatie.

wat hierboven gezegd is over fraude is niet juist. het niet laten repareren heeft niet met fraude te maken. natuurlijk, vaak laat een eigenaar van een auto de schade herstellen en is er een factuur. maar dat is geen verplichting. door de schade is iemand aangetast in zijn vermogen. de veroorzaker is verplicht deze aantasting in het vermogen ongedaan te maken. dat gebeurt door het betalen van het bedrag van die aantasting (de reparatiekosten). wat de ontvanger vervolgens met dat bedrag doet, is niet van belang. zoals de eerste reageerder al schreef: dat weet iedere verzekeraar.