Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 21-12-2023 21:04:06
Geldzaken & Recht

Ing app van de ene op de andere dag niet meer bruikbaar op oudere mobiel

Zodra het besturingssysteem van uw telefoon zodanig verouderd is dat de fabrikant geen veiligheidsupdates meer geeft, zal elke bank ook terecht de toegang via een telefoon met dat besturingssysteem blokkeren. simpelweg omdat de bank verantwoordelijk is voor een veilige data-omgeving en die veiligheid met uw verouderde besturingssysteem niet gegarandeerd kan worden.

en nee, dit is niet belachelijk. het is een uitstekende zaak dat banken de digitale veiligheid een veel hogere prioriteit geven dan de gebruikerservaringen van een enkeling met een sterk verouderde mobiele telefoon. 

als u een bankkluis zou huren en daarin veel geld bewaart, dan zou u het waarschijnlijk ook niet zo'n goed plan vinden als de bank uw kluisje vergendelt met een hangslotje wat voor een paar euro bij de bouwmarkt verkocht wordt en 's nachts de deuren van het bankgebouw niet afsluit. 
uw verouderde telefoon is zo 'veilig' als het goedkope hangslotje. 

en ja, er gaan wel degelijk waarschuwingen rond dat verouderde software geen veiligheidsupdates krijgt en ook dat daardoor diensten waarbij veiligheid van groot belang is waarschijnlijk geweigerd worden bij gebruik van verouderde software.