Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-03-2024 16:10:04
Geldzaken & Recht

Geld uit mijn tas gestolen op mijn werk. wie betaald de schade.

Dit is een lastige en het zou toch best eens zo kunnen zijn dat u de werkgever aansprakelijk kunt stellen. er zal in ieder geval moeten kunnen worden nagegaan wie er met tag toegang hebben gehad. een lastig probleem is evenwel dat u dan wel dient te bewijzen dat er inderdaag geld van u is gestolen en het lijkt mij dat u dat niet kunt. heeft de politie de zaak gesloten of geseponeerd? diefstal is een strafrechtelijk iets doch verantwoordelijkheid voor de werkgever is civielrechtelijk. bent i lid cvan een vakbond, raadpleeg die dan hoe eventueel verder te handelen of: raadpleeg: - het juridisch loket, tel. 0800-8020 (gratis), zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl

 


    zie inzake een beslissing m.b.t. sepot: https://wetten.overheid.nl/bwbr0035469/2014-09-01" target="_blank">https://wetten.overheid.nl/bwbr0035469/2014-09-01 en dat geef ik aan omdat er van uit zou mogen worden gegaan dat er wel onderzoek wordt gedaan doch dit bij de politie geen prioriteit heeft gekrege. de reden van afwijzing dient gedetailleerd in de beschikking te staan.