Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 27-03-2024 17:18:48
Geldzaken & Recht

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Het kan niet aan het vervangen van de hoofdgas aansluiting te wijten zijn want op de inkomende gasleiding die op de gasmeter aangesloten wordt is een verplichte terugslagklep geplaatst.
als de hoofdleiding vervangen wordt en dus gasloos wordt gemaakt gaat de terugslagklep dicht zodat er geen gas in de hoofdleiding terug kan stromen, pas als de gasdruk weer aanwezig is gaat de terugslagklep weer open en stroomt het gas naar de toestellen die gas verbruiken.
het gemeten hoge gasverbuik is wel te verklaren want de cv ketel is een tijd lang buiten gebruik geweest en moet alle radiatoren en de eventueel ingebouwde warmwater boiler weer op temperatuur gaan brengen en dat maakt tijdelijk het gasverbruik veel hoger dan u gewend bent.
uw totale schade is om en nabij de 10 euro die éénmalig boven het normale gasverbruik uitkomt is niet aan enexis maar aan uw cv ketel te wijten want die heeft het gas nodig om de woning op de ingestelde temperatuur te verwarmen.
tot slot, u bent verplicht om aan het vervangen van de gasleiding mee te werken en dat daarbij alle gastoestellen een tijd lang buiten gebruik zijn is een logisch gevolg.