Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-03-2024 10:34:10
Geldzaken & Recht

Opzeggen lidmaatschap fvd

3x is scheepsrecht en het lijkt mij dat er inderdaad sprake is van sprake van ongelijke behandeling resp. onrechgtmatigheid gelet op het aanwezige verschil  tussen opzeggen door leden en door het bestuur (verrast mij niet!): citaat artikelen 4.6 en 5.4 hr:

4.6 opzegging door het lid kan alleen plaatsvinden per het einde van de lopende contributietermijn. de opzegging dient uiterlijk twee weken voor ingang van de nieuwe contributietermijn door het partijkantoor te zijn ontvangen. opzegging, onder vermelding van de gronden waarop de opzegging berust en de bevoegdheid van de ingeschrevene tegen dit besluit binnen vier weken na dagtekening van de brief beroep in te stellen bij de commissie van beroep

5.4 door een (voorgenomen) besluit tot opzegging van het lidmaatschap namens het partijbestuur zijn alle rechten en verplichtingen die aan het lidmaatschap verbonden zijn vervallen, behoudens de bevoegdheid tot verweer en beroep. de opschorting duurt voort tot het besluit tot opzegging onherroepelijk is geworden dan wel is vernietigd. mocht het beroep gegrond verklaard worden dan wordt het lidmaatschap en de daaraan verbonden rechten geacht te hebben voortgeduurd.