Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 28-03-2024 15:22:24
Geldzaken & Recht

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

@1paul hoe zit u dat ontluchten gebeuren want op de hoofdgasleiding zit geen ontluchtingsventiel, en met gasduk op de leiding de wartel op de gasmeter losdraaien tot er gas uitstroomt en weer lekdicht vastdraaien is ook niet slim.
de binnendiameter van de hoofdgasleiding is klein en dat kleine beetje lucht dat er in de hoofdgasleiding aanwezig is wordt niet eens door de gasmeter opgemerkt want die lucht wordt uit de leiding geperst zodra de cv kelel in werking wordt gezet.
een tijdje geleden is de hoofdgasleiding in mijn woning ook vervangen, geen monteur gezien en nadat de gasdruk weer op de gasleiding aanwezig was duurde het na inschakelen van de cv ketel nog geen 10 seconden todat de cv ketel aansloeg en ging verwarmen.
in 10 seconden tijd kan er geen omgerekend 6 kuub gas verbuikt zijn maar het gasverbruik op die dag was wel navenant hoger dan gebruikelijk want gedurende een uur of 6 was er geen gas beschikbaar waardoor de woning ook niet verwarmt kon worden.
m.i. is het éénmalige hoge gasverbuik te wijten aan het opwarmen van de woning en niet aan lucht in de hoofdgasleiding.