Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 24-04-2024 21:44:47
Geldzaken & Recht

Zakelijk energiecontract consument

Dat kan dus niet! men had nooit een zakelijkl contract kunnen en mogen aanbieden indien er geen sprake is van een onderneming.en er dus ook geen kvk inschrijving is. uw vader is klaarblijkelijk in een agressieve verkoper getrapt. in ieder geval is m.i de overeenkomst onwettig en en/of onrechtmatig en is er srake van misleiding. 

hoe dan ook is al aan de orde of uw vader er voor heeft getekend en indien het uitsluitend telefonisch is gegaan zal ook dat niet het geval zijn . zie in ieder geval dit: https://www.wetrecht.nl/9-manieren-om-van-een-getekende-overeenkomst-af-te-komen/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/9-manieren-om-van-een-getekende-overeenkomst-af-te-komen/ en dat kunt u ook lezen als: hoe kom ik van deze overeenkomst af.  

ook deze info is bruikbaar: https://radar.avrotros.nl/artikel/slachtoffer-van-agressieve-energieverkoop-via-telefoon-zo-kom-je-er-vanaf-55060" target="_blank">https://radar.avrotros.nl/artikel/slachtoffer-van-agressieve-energieverkoop-via-telefoon-zo-kom-je-er-vanaf-55060  en deze en lees dan ook: onrechtmatig i.p.v. ongewenst (onrechtmatig omdat er m.i. ook sprake is van misleiding. https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/ongewild-energiecontract-afgesloten" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/ongewild-energiecontract-afgesloten  zie ook nog deze  voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:

- het juridisch loket, tel. 0800-8020 (gratis), zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl


- consuwijzer, het consumentenloket van de autoriteit consument en markt (acm), tel. 088-0707070 (nationaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.30 uur, zie voor meer informatie: https://www.consuwijzer.nl/" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl om eventueel nadere hulp te krijgen en indien uw vader een rechtsbijstandsverzekering heeft, schakel dan de verzekeraar in.

aaanvullend: m.b.t. acm resp. consuwijzer zie ook dit: https://www.consuwijzer.nl/nieuws/agressieve-misleidende-verkoop-van-energiecontracten-meld-het-bij-acm-consuwijzer" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/nieuws/agressieve-misleidende-verkoop-van-energiecontracten-meld-het-bij-acm-consuwijzer