Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 20-02-2007 23:10:37
Geldzaken & Recht

Geen kwijtschelding door spaarpolis?

er is reeds bezwaar gemaakt tegen de afwijzing, maar daarop schrijft de gemeente dat het niets uitmaakt dat het saldo niet onmiddelijk verzilverbaar is en dat het niet uitmaakt waarvoor het bestemd is.


ik zet hierbij mijn vraagtekens. even een extreem fictief voorbeeld om te verduidelijken: stel de bank maakt een fout en stort een groot bedrag op de rekening van de belastingbetaler. dit geld is duidelijk geen eigendom en moet terstond worden terugbetaald. als de regels zó letterlijk worden gehanteerd dan kun je kwijtschelding dus wel op je buik schrijven. let wel: dit is hier niet aan de orde, maar het gaat mij puur om het principe van de wet. en ik vraag mij af op welk punt het redelijkheid- en billijkheids-principe hier in werking zou moeten treden.


er is inderdaad al genoemd de invorderingswet 1990 art. 26. ik ben nederlander en ik mag zeggen dat ik een redelijk gevoel voor taal heb, maar die artikelen kan ik niet ontcijferen. kan iemand hier in normaal nederlands een soort vertaling geven?