Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 12-03-2007 11:19:52
Geldzaken & Recht

Verplichte toestemming reparatie gezamelijk dak

hallo bonkie@


mijn primaire antwoord is ja. de garage is klaarblijkelijk ooit gezamenlijk gebouwd en daarmee dus gezamenlijke verantwoording. uw dakdeel is lek en behoeft reparatie. dat betekent op basis van het voorgaande dat uw buurvrouw mede aansprakelijk is voor schade die ontstaan door lekkage etc.


echter: u kunt ook eerst overewgen, op basis van deskundig advies, of vervanging van uw dakdeel niet mogelijk is zonder ook vervangen van het gedeelte op het dak van buurvrouws garage. het moet mogelijk zijn om de dakplaten te vrdelen op precies de "erfscheiding" of zelfs op 1 of 2 cm binnen "uw terrein". u kunt dan vervangen en tevens zorg dragen voor een goede afdichting naar het deel van de buurvrouw. de buurvrouw kan u m.i. (het is een juridische vraag) nimmer verbieden om een schade te herstellen resp. uw dakdeel te repareren.


heeft u een rechtsbijstandsverzekering of bent u lid van "eigen huis"doe dan ook daar navraag. (hoewel ik niet twijfel aan mijn interpretatie.)