Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 12-03-2007 17:18:18
Geldzaken & Recht

Verplichte toestemming reparatie gezamelijk dak

Even de zaken op een rij plaatsen:
1. om de lekkage te verhelpen is slechts een lapreparatie nodig.
2. als u het dakbeschot wil vervangen en wil verhogen door isolatie aan te brengen op het nieuwe dakbeschot dan bent u gehouden om een voorziening te treffen om het regenwater via uw eigen dak af te voeren. die voorziening is de verhoging (balk) zoals door de dakdekker werd voorgesteld. in dat geval moet u wel toestemming vragen aan de buren om de aansluiting zo te kunnen realiseren als eerder beschreven en is zij gehouden om aan de noodzakelijke reparatie medewerking te verlenen.
3. van mandeligheid is absoluut geen sprake - elke garage is apart eigendom en er slechts een tussenmuur als mandelig te zien, welke u boven het oude dakvlak gaat verhogen om de scheiding van de afvoer van hemelwater mogelijk te maken. deze voorziening zal na de realisatie wel als mandelig worden beschouwd en zou in principe voor beider rekening aangebracht kunnen worden, maar in de praktijk zal afdwingen hiervan geen optie zijn, omdat het slechts nodig is om aan uw wens voor dakisolatie te voldoen.
4. in de praktijk wordt door de meeste buren slechts volstaan met een melding aan de buren en wordt geen formele toestemming gevraagd. het is de vraag of de buren er een zaak van zullen maken als u de plannen tot uitvoering brengt. volgens mij kan ze er niets mee.
5. ingeval van lekkage en gevolgschade kunt u aanspraak maken op uw opstalverzekering voor vergoeding van de gevolgschade aan het dakbeschot. om dit dakbeschot te kunnen vervangen is het nodig om ook de dakbedekking geheel of gedeeltelijk te vervangen. de extra isolatie wordt in geen geval vergoed.