Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-04-2007 19:15:55
Elektronica & TV

Hoeveel jaar moet een koelkast minstens meegaan?

dag monique,


je schrijft: er is een artikel (5?) in het burgelijk wetboek waarin is opgenomen hoelang een huishoudelijk apparaat minstens moet meegaan.


zo'n artikel staat niet in het burgerlijk wetboek. wel heb je, als je de koeler na 1-5-2003 gekocht hebt, recht op wettelijke bescherming op basis van de levensduur van het produkt. zegt de fabrikant/importeur bijvoorbeeld dat de koeler minstens 5 jaar probleemloos moet meegaan (en alleen de fabrikant/importeur kan daar een uitspraak over doen), dan heb je recht op reparatie voor het 42/60 deel van de reparatiekosten (42 is 3,5 jaar en 60 is 5 jaar). hiervoor moet je bij de verkoper zijn en niet bij de fabrikant. verhaal halen voor de restwaarde van het produkt is sowieso op wettelijke basis onmogelijk.


sukses, groeten, read2.