Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-06-2007 15:24:25
Huishouden & Energie

Reiniging donzen dekbed

dons is ,net als wol, een natuurlijke vezel op eiwitbasis.dat betekent wassen met een ph-neutraal wasmiddel, dus een wolwasmiddel.nooit een wasmiddel met bleekmiddel of een enzymatisch/biologisch wasmiddel gebruiken, want dat tast de dons/veertjes aan.


aangezien een normale vulling van dons waarschijnlijk geen speciale behandeling heeft gehad om bij hoge temperatuur te wassen is 30/40 graden c. aan te bevelen in de wasautomaat met een goed  spoelprogamma.( desnoods een extra spoelgang) centrifugeren is normaal geen probleem . aansluitend drogen, maar niet in de zon.


als het dekbed uit de wasmachine komt niet schrikken, want dan zijn alle donsveertjes op elkaar geplakt en ziet het er niet uit.ik weet niet of u een in vakken gestikt dekbed heeft (zogenaamd karostep), dan valt het uiterlijk nog wel mee.in banen gestikt of zelfs zonder stiksels zal de dons zich in natte toestand zich meer ophopen. een beetje schudden om de natte dons te verdelen is dan gewenst om het drogen gemakkelijker te maken. het drogen duurt wel een behoorlijke tijd; dekbedden goed gespreid  uithangen.


weet u zeker dat het echte dons is?? of bestaat de vulling gedeeltelijk uit ander materiaal dan dons of donsveertjes. pas dan op!!!