Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-07-2007 16:46:06
Huishouden & Energie

Aansluiting wasmachine en droger op 1 groep

tsjonge-jonge wat een kort lontje discussie.


gewoon even realistisch, een wasmachine heeft een aansluitwaarde tussen 2300 en 3300 watt. een wasdroger tussen 2200 en 2800 watt. het stroomverbruik wordt vnl. veroorzaakt door het verwarmings element. de gebruikelijke 16amp. zekering kan officieel bij 230v. 3680 watt aan. daar boven hoort hij eruit te springen. de piek is alleen als beide verwarmingselementen in bedrijf zijn. (tel maar op) de zekering kan door de vertraging het korte tijd verwerken, wordt wel gloeiend heet en daarna springt-ie. (smelten)


een wasmachine verwarmt gedurende een bepaalde tijd tot de juiste temperatuur en schakelt daarna af en toe weer de verwarming in. zo ook de droger is een aan en uitschakelen van het verwarmings element.


in wezen is het dus gewoon gokken (afhankelijk van de app.) gaat het goed of niet? en voor hoelang?


de meest zekere oplossing is de trekschakelaar: wassen/drogen/uit.


groeten harrie