Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-03-2008 09:29:52
Geldzaken & Recht

Reprorecht

dag bossebol,


na de door u genoemde site met de algemene voorwaarden gelezen te hebben, kan ik niet anders stellen, dan dat het niet wettelijk verplicht is om dit bedrag te betalen.


wel zullen de meesten denken, gezien de opzet van die site, dat het een verplichte bijdrage is. dit is dus niet zo! als u goed leest, zult u ook nergens een sanctie vinden, indien u die bijdrage niet betaald.


wel is in de algemene voorwaarden opgenomen het volgende:


"er vindt geen restitutie plaats indien de betalingsplichtige in die periode niet (volledig)  gebruik maakt van de verkregen toestemming."


"indien de betalingsplichtige de vergoeding niet tijdig od niet volledig voldoet, beschikt de betalingsplichtige niet over de vereiste toestemming voor het maken van reprorechtplichtige fotokopiën."


conclusie: indien u deze vergoeding niet voldoet, mag u geen reprorechtplichtige kopiën maken. dus als u dit laatste niet doet, bent u ook niet verplicht om deze vergoeding te betalen.


gr. hutch