Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
calimer - 10-03-2008 17:39:16
Geldzaken & Recht

Mag de woningstichting mij zomaar een woning weigeren te verhuren?

leuk zo'n discussie over vergunning hier en daar, maar aangezien ik niet weet waar je een woning zoekt, ga ik ook niet raden of dat in dit geval geldt.


een vraagje, je staat bovenaan de lijst? welke lijst? is het een ws die werkt met advertenties waarop je moet reageren of met wachtlijsten of opties? bij advertentie zou het nl dan wel in de adv moeten hebben gestaan dat het voor gezinnen is bedoeld. bij opties zou je het ook moeten weten, anders kunnen ze je niet inschrijven voor die optie dat is niet eerlijk. als het een wachtlijst is puur op inschrijftijd, tja, dan krijg je de woning die vrijkomt waarbij je aan de eisen voldoet. is een wat minder transparant systeem. zou graag weten bij welke verhuurder je dit probleem hebt eigenlijk.


dus ja, een ws mag je die woning weigeren, maar ik zou zeker willen weten op welke basis zij verhuren. wij zouden dit nl niet moeten proberen zonder gegronde, vooraf in de advertentie vastgestelde reden, want dan worden we zowel door onze manager als door de klachtencommissie als door de gemeente op de vingers getikt. en flink.


overigens, steeds meer ws laten de huishoudensgrootte vallen. bij ons kan iedereen een eengezinswoning krijgen. zou zelf ook niet op een eenkamerflat willen wonen met zijn tweeen, liever meer ruimte. bovendien wordt er ook gezegd: eeeeerst een groter huis zoeken en dan kindjes maken, niet andersom, en dat wordt door dit soort regels onmogelijk gemaakt, waardoor weer urgentieverklaringen nodig zijn etc.