Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 11-04-2008 00:39:47
Geldzaken & Recht

Woz-verklaring als taxatie van je huis, kan dat?

Dag mike,

de bank wil zekerheid dat ze de centen welke ze u leent, weer terug krijgt. nu u voor  het object minder zult gaan betalen dan de woz-waarde, is het aankoop bedrag voor de bank maatgevend. immers dat is de waarde van het object.

het is ook een bescherming voor uzelf, al wilt u dat misschien niet zo zien.
als u de lening niet meer kunt (af)betalen, verkoopt de bank het onder bezwaar van huur, want u zit er dan nog in. dat én de gedwongen verkoop levert altijd minder op dan vrije verkoop.

in de nabije toekomst zult u wel veel meer huizen aan gaan treffen waarbij de woz-waarde inmiddels hoger is dan de vrije verkoop waarde. de overheid loopt met correcties in haar nadeel altijd (veel) achter op de harde feiten, want als uw huis in waarde daalt, moet u eerst bewijzen zoeken in de buurt alvorens u gegrond bezwaar kunt maken tegen te hoge woz-waarde. dat moet ook (althans in onze gemeente) nog een verschil zijn van minimaal € 10000,- anders wordt het bezwaar niet ontvankelijk verklaard.
en dan komen zij pas in actie.

dus de medewerker van de bank vraagt een officiële taxatie van u op basis  waarvan de lening wordt toegekend. wat dacht u dat deze employe zich een buil wil vallen aan een zwak onderbouwde woz-waarde? hij/zij hoeft het toch de taxatie niet te betalen?

als u maar de helft of minder van de executiewaarde als lening wilt, kan een makelaar/taxateur wel instemmen met een simpele taxatie.

toen ik de aflossing van mijn hypotheek wilde stoppen, wilde de taxateur weten of ik een dure of een simpele taxatie wilde. het verschil zat hierin, dat wanneer de taxatie laag kon zijn in verhouding tot de vrije verkoop waarde, hij niet intensief binnen en rondom het huis hoefde te kijken. hij heeft kopiën van de meegebrachte tekening gemaakt en is een keer langs het huis gereden. daarna kreeg ik een keurig taxatierapport, voor weinig geld. daarop kon ik de aflossing stoppen.

hardware error man.