Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 08-05-2008 23:17:04
Huishouden & Energie

Airco types

@ grindweg:

split level heeft met flats te maken, zoals die o.a. in leeuwarden n.w. en hengelo n. zijn gebouwd. dan heb je in de flat niet alles gelijkvloers doch een galerijlaag met berging, 6 traptreden, een woonlaag met keuken, 6 traptreden, een slaaplaag met w.c., weer 6 treden en dan weer een slaaplaag met douche.

het zal duidelijk zijn dat splitlevel niets met airco van doen heeft.

dag ryan,

er zijn inderdaad airco´s met warmtepomp.
voor een uitleg zie http://www.intaktservice.com/invertertairco.htm

om lawaai tegen te gaan adviseer ik je een airco welke een buitenunit heeft. er zijn buitenunits waar één binnenunit op aangesloten kan worden, de z.g.n. splitsystem airco´s. ook zijn er waar je meer dan één binnenunit op aan kunt sluiten, de z.g.n. multi splitsystem. dat kan handig en goedkoper zijn als je b.v. naast de woonkamer ook de slaapkamer en de keuken wilt koelen.

overigens is goede zonwering zoals een screen aan de buitenkant voor het hele raam, op termijn zeker goedkoper en milieuvriendlijker dan welke airco ook.
verwarmen is goedkoper en beter met aardgas of hout.

hopelijk heb je hier voldoende aan.

hardware error man.