Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-07-2008 09:47:53
Geldzaken & Recht

Kopen na huren

Dag brego,

begrijp ik het goed dat één van uw buren een tuinhuisje heeft op de grond welke ú huurt? of heeft deze een eigen gehuurd stukje met een tuinhuisje?

hoe dan ook, als een huurovereenkomst wordt beïndigd, dient altijd het gehuurde zoveel als mogelijk is teruggeleverd worden in de staat waarin het zich bij de aanvang van de huur bevond.
tenzij de wijziging een meerwaarde oplevert. alsdan is met de nieuwe huurder of de eigenaar van het gehuurde overeen te komen wat de waarde van de wijziging is, welke de eigenaar van de wijziging dan dient te ontvangen.
wordt hierin geen overeenstemming bereikt, dan dient de wijziging ongedaan gemaakt te worden.

een enkele keer kan een rechter beslissen dan het wijziging aan het gehuurde een duidelijke meerwaarde is welke niet teruggangig gemaakt hoeft te worden.

als de gehuurde grond verder geen toegang heeft, moet de eigenaar van het pad overpad verlenen. de eigenaar kan daar wel een redelijke vergoeding voor vragen.
als er, naar ik meen 30 jaar, recht van overpad is geweest kan dit niet meer worden ontnomen, tenzij door een rechter anders wordt bepaald.

hardware error man.