Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 14-08-2008 19:18:29
Geldzaken & Recht

Makelaar (is dit een goede deal?)

Dag sandra,

onze laatste 2 huizen heb ik zelf verkocht. gemakkelijk. heb een doortimmerd contract gemaakt met een ontsnapping voor de financiering.
door de doorgaande vergrijzing zal er flink vraag blijven naar appartementen op de begane grond. kijk ook geregeld wat vergelijkbare objecten in de buurt doen. daar kun je de vraagprijs k.k. aan relateren.

als je het samen eens bent over de prijs dat het op moet brengen, dan overvraag je 5 à 10 % en biedt het over een half jaar vroeg in het voorjaar te koop aan.
bord in de tuin of achter het raam, netjes met plakletters of met de computer en lamineren. met de tekst: te koop <telefoonnummer>.

heb je het na max. een maand of twee nog niet verkocht met dat bord, dan op internet, in de regionale krant én telegraaf wooneditie een advertentie over twee kolom met een kader. beknopte tekst over wat, waar, hoe en hoeveel. wanneer komt aan de orde bij bezichtiging.
bejaarde mensen willen er vaak op zo kort mogelijke termijn in. het zijn mensen van de dag. laat de koop niet op een paar maand afspringen. ga desnoods er eerder uit als je een goed bod krijgt en/of goed roerende zaken over kunt doen.

waarschuwing 1: ga nooit verhuizen als je het nog niet definitief verkocht hebt. er verkoopt niets zo slecht voor de prijs als een onbewoond huis.
waarschuwing 2: sommige kopers willen je huis wel kopen op voorwaarde dat ze eerst hun eigen huis verkocht hebben. trap daar niet in, want je bindt jezelf met handen en voeten aan hen.
ze schuiven hun probleem dan naar jou!

die €2000,-- kun je zelf makkelijk verdienen en daar kun je toch leuke dingen mee doen.

succes, wát je ook beslist. maar laat het hier eens weten wat het werd.

hardware error man.