Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aquarius
aquarius - 22-08-2008 14:20:43
Geldzaken & Recht

Makelaar (is dit een goede deal?)

dag sanvw,


zelf heb ik 2x kostbare zeperds gehaald bij de verkoop van een huis met  waardeloze makelaars. de eerste heeft (na een lange procedure) zelfs een waarschuwing gekregen van de nvm, waar ikzelf overigens niets mee opschoot. een volgende keer zou ik het huis zelf verkopen, maar dat ligt voor iedereen anders, dit is dus geen advies. op zich lijkt € 2500,- een redelijk aanbod. maar elke makelaar zal u de sterren uit de hemel beloven. het is altijd afwachten hoe dit in de praktijk uit zal werken.


je hebt een courant huis. als het geen bouwval is en je niet op rottumerplaat woont, is de vraagprijs voor menigeen op te brengen, je hebt ongeveer een jaar de tijd. je zult dus gemak-ongemak-courtage tegen elkaar af moeten wegen. denk echter niet, dat als je een makelaar neemt, je altijd rustig achterover kunt gaan leunen. tenzij je geluk hebt en er zich redelijk snel een koper aankondigt. maar de ervaring bij ons en in onze bekendenkring is dat je een makelaar meestal flink achter de broek moet zitten.


je kunt ook een deal sluiten met een hoi-makelaar. dan bepaal je zelf de taken van de makelaar en wat je zelf moet doen. een hoi-makelaar rekent € 1495,- voor alles, behalve de bezichtingen. er is ook een basispakket van € 950,-. kijk maar eens op "www.hoi-makelaars.nl".


wat je ook doet, veel sukses (en geen stress) met de verkoop.