Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 17-11-2008 15:49:28
Geldzaken & Recht

Wat betekent "recht van gebruik" garage

@roos52


het vervelende van deze tekst is dat die uitgelegd moet worden naar de omstandigheden van toen. ik weet niet wanneer dat was, maar tegenwoordig is de tekst veel duidelijker doordat dan verwezen wordt naar de wet en expliciet vermeld is dat het het zakelijk recht van gebruik betreft.


deze tekst geeft dus een discussie of hier nou een zakelijk of een persoonlijk recht is bedoeld. aangezien het binnen de familie is geregeld, en het geen woning betreft, is de kans groot dat een rechter tot het oordeel zou komen dat het een persoonlijk recht is.


dat laat nog onverlet of er wel of geen vergoeding verschuldigt is. hierover is helemaal niets geregeld. omdat er niet expliciet vermeld is dat het gebruiksrecht "om niet" is verleend, zal er naar alle waarschijnlijkheid een vergoeding verschuldigt zijn.


100% zekerheid geven is dus niet mogelijk.