Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-01-2009 10:54:29
Geldzaken & Recht

Aankoop door minderjarige via internet

het is natuurlijk altijd te proberen om ‘mijndomein’ en het incassobureau aan te schrijven, maar betwijfel of u juridisch sterk staat.


vraag is natuurlijk of uw zoon zijn juiste geboortedatum bij de aanmelding heeft vermeld. als ‘mijndomein’ wist dat hij nog maar elf jaar is, dan is volgens mij wel sprake van “een rechtshandeling ten aanzien waarvan in het maatschappelijk verkeer gebruikelijk is dat minderjarigen van zijn leeftijd deze zelfstandig niet verrichten.”


hij heeft u in ieder geval niet op de hoogte gebracht van zijn aankoop; dat blijkt wel uit het feit dat het tot inschakeling van een incassobureau is gekomen. ik neem dan ook aan, dat hij over zijn daadwerkelijke leeftijd ook niet helemaal eerlijk is geweest.


als ‘mijndomein’ niet had kunnen weten dat uw zoon nog maar elf jaar is, heeft u volgens mij geen poot om op te staan. dan is het verder tussen u en uw zoon om problemen in de toekomst te voorkomen. soms ben je als ouder gewoon de klos als je kind dingen doet, die hij achterwege zou moeten laten.