Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
krieties - 31-01-2009 11:23:33
Geldzaken & Recht

Wie kan frans helpen?

de werkelijke kosten zijn bij deze uitgaven (reiskosten voor bezoeken aan artsen e.d.) aftrekbaar, dus ook de kosten tectyleren, houderschapsbelasting, verzekeringspremies. alle kosten omslaan over het aantal gereden kilometers.


niet alleen de constante maar ook de variabele kosten mag je meenemen.


alles dient wel aantoonbaar te zijn. dus: in principe de benzinebonnen en niet de berekende benzineprijs of de anwb normen. om het aantal gereden kms te bepalen kunnen  bijvoorbeeld de garagenota's een bewijs zijn. op die nota's staan de kilometerstanden. voor de oude auto is al geen afschrijving berekend, dus ik zie helemaal niet in wat er fout aan is.


het gaat er niet om wat iemand redelijk vindt, maar wat volgens de regels aftrekbaar is.


de kosten vallen niet onder de overige buit. uitgaven, maar onder de specifieke kosten, waardoor eventueel nog meer voordeel kan worden behaald.