Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 31-01-2009 21:27:49
Geldzaken & Recht

Wie kan frans helpen?

@read


vind het niet zo erg als we er allemaal ervan kunnen leren maakt het m.i. niet uit hoe en via wie vraag op dit forum komt.


als jaarlijkse belastingforumlierinvuller van de fnv komt deze vraag veelvuldig voor en is altijd voor meerdere uitleg vatbaar.


me spreekt bij de bd van de werkelijk aantoonbare kosten en veelal wordt de km.prijs van de anwb als goede richtlijn aangehoudem. de bijkomende kosten als autowaskosten, velgenspray, etc ogen niet worden meegenomen. kwestie is ook dat deze kosten door de diverse inspecteurs verschillend kunnen (en mogen , zie verder !!)  worden uitgeleged en worden goedgekeurd. een inspecteur is rieel als bv. een ouder iemand met zijn eigen auto naar het ziekenhuis rijdt dan dat deze man bv. zijn eigen bijdrage aan de ziekentaxi of ambulance declareert. dit zijn allen werkelike kosten.


over autokosten voor ziekenhuisbezoek etc schijnt er bij de belastingdienst een verhaal over het "mercedesarrest" rond te gaan. een rijke mevrouw deed alles met haar mercedes, maar mocht deze kosten voor ziekenhuisbezoek blijkbaar niet opvoeren omdat het toen meer bedroeg dan de algemeen bekende (toen) o,18 cent per km. ze heeft geprocedeert tot de hoge raad der nederlanden of het hoogste orgaan van de belastingkamer en deze kwestie op alle fronten gewonnen. de mevrouw was nu eenmaal met dit soort auto's gewend om jaarlijks haar reizen te maken en dus ook naar een ziekenhuis.de belastingdienst heeft hier weinig ruchtbaarheid aan willen geven en gedoogd daarom op dit gebied uitzonderingen vertaalt in een hogere km-telling bedragen voor dit soort reiskosten. jammer is dat hierover weinig correpondentie is te vinden en men van de belastingdienst geen goede toelichting kan krijgen.


wellicht is er gekleurde en dus geen grijze muis binen de belastingdienst die hierover eens een goede en fiscaal juiste uitspraak wil doen. de belastingbetaler die inmiddels ook de kosten van zakkenvullers van bankdirecteuren de komende jaren moeten betalen zouden u zeer dankbaar zijn. wat denkt u van alle zieken en ouderen die helaas ook dit festijn uit eigen zak moeten betalen !