Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

waterlelie82
waterlelie82 - 06-02-2009 17:26:27
Geldzaken & Recht

Rechten na ontdekking verborgen gebrek na aankoop woning.

Een vriend van mij heeft dit ook meegemaakt, de verkopende partij heeft dit toen ook verzwegen ( de buren zeiden dat ze druk waren met alles witten voor de verkoop). hij heeft foto's van de situatie gemaakt (bewijsmateriaal) en een rapport door een expert laten maken. ook heeft hij door experts een schatting laten maken van de kosten die gemaakt moeten worden om dat allemaal te herstellen. via zijn rechtbijstandsverzekering heeft hij een advocaat de verkopende partij laten sommeren. deze hebben niet betaald waardoor hij naar de kantonrechter is gestapt en in zijn gelijk is gesteld. daarna heeft hij een deurwaarder ingeschakeld om het geld te incasseren. helaas had hij niet zoveel geluk, de verkopende partij is nu failliet.

ik weet niet hoelang geleden je de schade heb ontdekt maar als je kan aantonen dat de schade voor de verkoop al was dan heb je wel een sterke zaak.

de vriend van mij heeft toen ook de woning bezichtigd en een bouwkundige keuring laten doen.

succes ermee!