Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 21-03-2009 10:49:46
Elektronica & TV

Lcd ty

Mag ik dan ook nog even wat relativeren...
vooropgesteld dat mijn (lcd) tv ook echt uit kan met een schakelaar, wat ik wel prettig vind, de gemiddelde tv die vandaag verkocht wordt, verbruikt zo'n 200w a 250w en kost zo rond de €800 schat ik. dan is het niet vreemd dat er zo kwistig wordt omgesprongen met verbruik. als je tv nu 1w of zelfs 3w in standby verbruikt, dan is dat niks vergeleken bij wat het verbruikt als je 6 minuten reclame kijkt.

begrijp me goed, ik wil niet zeggen dat iedereen maar alles op standby moet zetten i.p.v. uitschakelen, juist niet. het stoort me juist dat die dingen zo ontzettend veel verbruiken in de aan-stand en daar hoor je niemand over. en dan heb je nog je digitale ontvanger die we nu zowat verplicht moeten gebruiken (ca. 15 tot 50w).

de energie die het kost om een nieuw toestel te fabriceren is ook enorm, dus een nog werkend toestel vervangen door een nieuwe om een paar watt aan standby-verbruik te besparen is natuurlijk helemáál onzinnig.