Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henri1942 - 24-04-2009 13:56:16
Huishouden & Energie

Blazende koelkast

hallo adjek,


de verklaring voor het probleem is relatief eenvoudig. in het koelsysteem is een zogenaamd caplliair buisje gemonteerd. via dit buisje wordt de koelvloestof met hoge druk naar de verdamper(het koeldeel in je koelkast) geperst, aan het einde van dit dunne buisje komt de vloeistof in een grotere buis en expandeerd daar en gaat koken waarvoor warmte nodig is die wordt onttrokken aan de "warme lucht" in de koelkast.


als dit buisje niet goed gemonteerd is gaat dit tijdens het koelproces trillen, fluiten, brommen e.d. zoals misschien bekend wordt er tegenwoordig als koelmiddel een mengsel van butaan/propaan gebruikt. bij dit koelmiddel is het geludisniveau van het systeem verhoogd en komen capillaire geluiden vaker voor.


blucher is een voormalige oost duitse witgoed leverancier die bij derden zijn producten inkoopt.


neem contact op met maxwel of met blucher om dit probleem op te lossen. een klein geluidje is geen probleem als het irritant wordt dan moet men dit op lossen.


dus geen o.h. smoesjes accepteren dit is de kern van het probleem en kan opgelost worden.


succes,


henri1942.