Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-04-2009 23:05:09
Huishouden & Energie

Ervaring gevraagd met wassen van texeler wollen dekbedden

Dag vonne,

wij hebben ook zo'n dekbed, doch nog nooit gewassen/chem. gereinigd.
bij ons zou chem. reinigen ook geen optie zijn.
 
wanneer het aan de orde zou zijn, zou ik het op 30-40 °c wassen in badkuip of een trommelwasmachine (7 kg machine) met een wolwasmiddel en laat de temperatuur vooral bij het drogen niet te hoog worden. max. gelijk aan de wastemperatuur. zelf zou ik het na licht centrifugeren nog wat nat ophangen. bij ons kan dat horizontaal over 4 waslijnen. nu het al zo lang mooi weer met wat wind is, zou je het ook dagenlang op een grasmat kunnen drogen. wel 's avonds binnenhalen en de volgende dag de andere kant boven.

je loopt wel de kans dat het wolvet van de wol gaat door het wassen met wasmiddel. zonder wasmiddel en met regenwater heb je daar minder kans op. vlekken in het tijk kun je vooraf plaatselijk apart behandelen.
het wolvet maakt dat het dekbed wollig blijft en dus goed isolerend. voor het winterdekbed is dat belangrijk.

hardware error man.