Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-04-2009 23:49:42
Huishouden & Energie

Afzuigkap werkt plotseling niet meer

@ theo:

nu je toch zover bent, zal het demonteren van de motor uit de kap voor je een fluitje van een cent zijn.

wanneer je de motor eruit hebt, kun je met een kroonsteentje o.i.d. gewoon een 230 volt snoertje met stekker aansluiten. let wel op dat 1 draad rechtstreeks naar de motor gaat en de andere naar de verbinding condensator-motor. de buitenkant van de motor wel aarden!

loopt de motor niet met de stekker in he stopcontact en zie of ruik je ook geen verbrandingsverschijnselen aan de motor, dan kan zijn dat de overbelastingdbeveiliging uitgeschakeld is. bij sommige motoren kun je die weer indrukken (meestal rood knopje). wanneer je dat niet ziet, dan kan het een klixon® zijn die aan de rand van de wikkelingen zit, die uitgeschakeld is en uit zichzelf niet weer ingeschakeld is, wat wel zou moeten.
een ferme tik met een hamer tegen het motorhuis wil zo'n ding wel eens op andere gedachten brengen.

wanneer je de motor zelf demonteert, kun je de verdikking aan de rand van de wikkelingen zien. daar kun je nog aan meten of deze onderbroken is.
wanneer er een bismuth smeltbeveiliging voor een bepaalde stroomsterkte in zit, zoals die b.v. op een strijkboutelement of onder een warmhoudplaatje van een koffiezetapparaat zit, kun je die vervangen. te koop bij plenty parts/onderdelenhuis/handyman. kosten weinig. daar kunnen ze ook eventueel een motor leveren wanneer deze verbrand is.

smeer de lagers even vòòr je deze motor terugzet. motorolie is prima.

h.