Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 04-06-2009 22:02:20
Garantie & Verzekeringen

Schade na auto-inbraak

omdat uw vriendin enkel wa verzekerd is (schade aan derde) is de invraak aan haar auto niet verzekerd. het aanspannen van een civiele procedure om de schade op de junk te verhalen is zinloos en kost alleen maar meer geld.


wat uw vriendin wel kan doen is via de aangifte tegen de junk zich voegen in de strafzaak tegen de junk. daarbij kan zij een claim indienen voor de schade aan haar auto. ze moet dus een handmatige schadebegroting laten maken bij een garage. check van tevoren of de garage voor dit rapport geld wil hebben. een officieel opgemaakt schaderapport kost namelijk geld. er zijn garagebedrijven, die swel handmatig het een en ander op papier willen zetten wat niets kost. laat er dan wel een duidelijke stempel van het schadeherstelbedrdijf opzetten als het niet op officieel papier van de garage is. ze moet met een goed bewijs van het schadebedrag komen. dit kan maar tot een bepaald bedrag, ik dacht tot € 5.000,--, maar de inbraakschade zal wel minder dan dat zijn.


ze moet natuurlijk niet zeggen dat ze daarmee de schade op een jun k wil gaan verhalen, maar dat ze wil weten hoeveel het kost.


daar zich te voegen - via het procesverbaal van aangifte - kan ze kosteloos meeliften als er een strafrechtelijk proces komt tegen de junk. als ze de zaak als hopeloos seponeren, heeft ze pech gehad.


dan blijft de mogelijkheid over om eventueel op een andere manier te repareren. wat is er beschadigd? moeten er onderdelen vervangen worden?


vladja