Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-08-2009 17:03:48
Huishouden & Energie

Waterstank vaatwasser

Hoi flosje,
er zijn een heleboel mooie antwoorden gegeven. en vele zijn volgens mij zinvol, zoals het inwendig reinigen van de vaatwasser, maar ook de afvoer met de zwanenhals.

even kort op een rij. als je (jullie) het glansspoel-, het zoutreservoir al eens hebben schoongemaakt en de vangbak, daar waar altijd wat water in blijft staan en waar zo'n uitdraaibare zeef in zit dan is de kans klein dt er in de machine iets fout zit. of er moet een minieme lekkage zijn op de onderplaat en daar moet water staan te rotten, maar veel machines hebben zo'n onderplaat (de bodem) niet eens.

je hebt ook al een monteur er bij gehad en die kon het niet vinden. helaas gaat niet elke monteur door tot het gevonden is, maar de kosten lopen dan wel erg op.

een vaatwasser heeft in tegenstelling tot een wasmachine meestal bijna geen slangen, dus kan ook daar geen zeep achterblijven. een luchtverfrisser er in hangen kan de stank verlichten, maar kost op den duur ook het nodige.

het enige nieuwe advies wat ik kan geven is dat je op de knieƫn voor de vaatwasser gaat zitten en eens goed kijkt waar vuil water zou kunnen blijven als het op de deur is gemorst. als dat niets oplevert het hele ding een stuk kantelen (zorg dat hij niet omvalt!) en kijken of er troep onderaan / onderin te zien is.

de allerlaatste tip is: kijk eens in de handleiding hoe hij onderhouden moet worden. ook de sproeiarmen kunnen vaak schoongemaakt worden, zeker als je (jullie) de vaat er vuil inzetten, dus met alle jus, kruimels en etensresten er aan, dan wordt de binnenzijde best vet en is regelmatig onderhoud noodzakelijk.

succes,
erky