Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2009 10:33:43
Huishouden & Energie

Waterstank vaatwasser

vieze of rioollucht:


zowel vaatwassers als wasmachines draaien tegenwoordig op een te ecologische (lees te lage temperatuur) om de gevormde combinatie van vetten-, kalk en andere afvalprut uit de afvoerleidingen te kunnen verwijderen. dit blijft dus als vieze afvalfilm aan de afvoerfilters en de binnenkant van de afvoerslangen en -kleppen zitten. dit uit zich bij beide in stank en bij wasmachines krijg je zelfs gore en grote extra vlekken op je "vers gewassen" kleding.


krijg ik die vieze lucht in mijn neus, laat ik beide machines leeg draaien, op het meest uitgebreide wasprogramma op de heetste stand met in allebei een heel 3-in-1-vaatwasmachine-afwasblokje. dus de wasmachine op de lange 90 graden-witte was stand. de afwasmachine op de heetste universele 65 graden stand. een pies-of-keek en de stank is weg. is de stank na dezeeerste keer nog niet helemaal weg? de hele procedure nog een keer herhalen. ik heb nog nooit andere spullen gebruikt en heb eigenlijk nooit last van luchtjes.


natte hondenlucht:


beide machines na einde gebruik altijd goed laten drogen. een nattehondenlucht krijg je alleen maar als het aanwezige vocht binnenin app. niet wegkan. is de afwasmachine klaar, direct de klep open en de stoom laten ontsnappen. is ie zo droog. daarna pas de schone vaat eruit. is ie leeg, nooit helemaal dichtklikken. bij wasmachines na einde gebruik ook met je vingers voelen of er geen rotzooi onderin het afsluitrubber bij de deur ligt. ook altijd de deur op een ruime kier houden tot de volgende wasbeurt. controleer eens per maand ook de afvalfilters van de (af-)wasmachines. je moest eens weten hoeveel daar allemaal wordt verzameld!


gebruik van sla- of olijfolie:



wasmachine: geen sla of olijfolie gebruiken.
afwasmachine: een klein scheutje sla- of olijfolie kan je gebruiken als smering voor de bewegende delen als je piepende geluiden hoort bij het werken van het app.
afvoerputjes: een scheutje sla- of olijfolie blijft als een film bovenop het water drijven, wat ervoor zorgt dat het water niet te snel verdampt en de boel niet droog komt te staan (wat de bekende rioolstank geeft). voor het toevoegen, natuurlijk wel eerst zorgen dat er genoeg water in de stankoverloop staat!

veel succes!