Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sk
skyjack - 16-09-2009 13:47:21
Elektronica & TV

Afzuigkap met motor op centrale afzuigsysteem

je hebt bij een centrale ventilatieunit maar twee opties.


of je sluit een motorloze afzuigkap aan. en dit is eigenlijk alleen een kap met filters erin. de afzuiging van de ventilatie unit zorgt dan voor het afzuigen van de kookgeuren. helaas is het vaak zo dat de ventilatie units niet bijster veel afzuigkracht hebben.


de tweede optie is het aansluiten van een recirculatiekap. dit is een afzuigkap met moter maar zonder afvoer kanaal en deze blaast de lucht gewoon de kamer in, wel zonder de kookgeuren overigens als je een goede hebt. je sluit deze kap dus helemaal niet aan op de ventilatieunit. die zuigt alleen uit de kamer af met het ventiel dat naar ik aanneem in het plafond zit.


een kap met motor aansluiten is vragen om moeilijkheden. meestal ontregeld het niet alleen de ventilatieunit, maar ook kan de kap de lucht letterlijk anndere ruimtes inpersen/blazen. dus dan heb je in de keuken geen kookgeuren maar ineens wel in je slaapkamer. of erger nog als het een systeem is dat gedeeld wordt met buren, hebben de buren je koogeuren.


ook het uit laten staan van de motor heeft geen zin. de kap doet dan namelijk helemaal niets. ook niet als deze is aangesloten op de ventilatieunit.


dus of een moteroloze kopen, of een recirculatiekap. ik heb in mijn appartement voor de tweede optie gekozen en dit werkt prima bij mij.