Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

speedy54
speedy54 - 16-09-2009 19:37:48
Elektronica & TV

Afzuigkap met motor op centrale afzuigsysteem

een centraal afzuigsysteem kan in een eengezinswoning zitten, maar ook in een flatgebouw met meerdere woningen op hetzelfde afzuigsysteem. beiden vragen een andere aanpak.


-  eengezinswoning: motorloze afzuigkap kopen of, en dat is vaak goedkoper, een afzuigkap kopen met motor en de motor er uit halen. vervolgens de kap aansluiten en alle ventielen in de andere ruimtes opnieuw afstellen omdat door de afzuigkap de lucht moeilijker gaat dan door het originele ventiel.


-  flatwoning met meer gebruikers op hetzelfde kanaal: dezelfde kap kopen en hopen dat de hele flat niet begint te klagen over meer geluid uit de afzuiging. door de veranderde luchtstroom kan het namelijk zijn dat de afzuiging op andere plaatsen meer gaat zuigen hetgeen een vreselijke overlast veroorzaakt voor de nadere bewoners. gebeurt dit dan loopt u het risico dat de eventueel noodzakelijke aftelkosten voor de hele flat op u verhaald gaan worden.


mijn advies dus: in een eengezinswoning, lekker doen en even de andere ventielen opnieuw afstellen om overmatig lawaai te voorkomen. in een flatwoning niet doen. u bereikt en meestal niet veel mee.