Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 21-02-2010 14:02:19
Geldzaken & Recht

Tijdelijk postadres verlenen.

Jos-euro,

beste maussie, je hoeft geen enkel probleem te verwachten voor de zorgtoeslag en de huurtoeslag. in tegenstelling tot het antwoord van vladja, kijkt men bij de belastingdienst niet naar het postadres maar naar de inschrijving bij het gba (gemeentelijke basis administratie).

dat had je gedroomd. uiteraard kijkt de belastingdienst als eerste naar het gba. dat is het simpelst om te zien.

de sociale dienst kijkt naar de werkelijke situatie van samenwonen. of de ander ergens anders geregistreerd staat in het gba doet niet terzake voor bijstandsverlening c.q. bijstandsfraude.

de sociale verzekeringsbank zegt dat aow-ers "samenwonen", als veel met elkaar optrekken en (vaak) samen eten. ook al slapen ze ergens anders en staan ze apart ingeschreven, worden ze toch gerekend een gezamenlijke huishouding te voeren, dus gehuwden aow elk.

studiefinanciering controleert scherp of een student echt uitwonend is en niet ergens anders alleen ingeschreven staat om een uitwonende beurs te krijgen.

en dan gaat de belastingdienst alleen uit van het gba om te beoordelen of je recht hebt op een toeslag???

vladja