Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

birdies
birdies - 12-04-2010 18:49:26
Geldzaken & Recht

Werkgever

Haar totale inkomen is nu gelijk aan dat van een alleenstaande in de bijstand; veel mensen moeten het daarmee zien te redden. als zij voor die tijd meer inkomsten had, heeft ze nu waarschijnlijk meer recht op huur- en zorgtoeslag. verder komt zij misschien ook in aanmerking voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen. kijk daarvoor op de site van haar gemeente.

volgens mij had zij een beroep kunnen doen op de toeslagenwet i.p.v. aanvullende bijstand vragen. haar inkomen zal ook met de tw gelijk blijven, aangezien de tw ook uit gaat van het bijstandsniveau. maar dit is in ieder geval minder vervelend dan een bijstandsuitkering, die allerlei verplichtingen met zich mee brengt.

wat is de toeslagenwet?
een wet die het recht op toeslag regelt. met deze toeslag kan uwv uw uitkering aanvullen. u kunt een toeslag krijgen als uw totale (gezins)inkomen onder het sociaal minimum komt. hoe hoog dit sociaal minimum is, hangt af van uw leeftijd en leefsituatie. uw uitkering en toeslag samen kunnen nooit hoger zijn dan het inkomen dat u verdiende voordat u werkloos of arbeidsongeschikt werd.

voor meer info is een brochure te downloaden, http://www.uwv.nl/particulieren/zoekresultaat/faq_uwv.aspx?questionid=351&handle=21924981&clicktype=l&answerid=331&questiontitle=wat+is+de+toeslagenwet%3f&categoryid=">klik hier