Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vanden bosch
vanden bosch - 30-04-2010 13:34:25
Geldzaken & Recht

Huurachterstaqnd

@vladja schreef: alleen de deurwaarder kan de huisuitzetting opschorten/stopzetten.
formeel alleen de verhuurder. als de verhuurder namelijk blijft bij de ontruiming kan de gerechtsdeurwaarder hoog en laag springen maar dan gaat de ontruiming door.

ga direct maandag in overleg met uw verhuurder en de deurwaarder. in het algemeen is er best nog iets te regelen, maar dan moet u wel direct met geld over de brug kunnen komen (zeg minimaal 50% van het openstaande bedrag) en u moet de lopende huur blijven voldoen voor de eerste van de maand.

lukt het niet om de ontruiming stop te zetten, dan rest helaas niets anders dan ervoor te zorgen dat de woning leeg is op 8 mei en de sleutels liggen bij de verhuurder. meld dat dan ook bij de gerechtsdeurwaarder zodat de gerechtelijke ontruiming niet hoeft plaats te hebben. de kosten van een ontruiming zijn namelijk ook zo´n € 1000- € 2000 en die kunt u dan voorkomen.

bedenk verder ook dat uw spullen in het ergste geval gewoon op straat gezet worden. (een wat socialere gemeente zal de spullen (op uw kosten) voor u opslaan, maar veruit de meesten weigeren dat.)tot overmaat van ramp kunt u vervolgens namelijk ook nog een boete krijgen voor de huisraad die aan de straat staat.

rest mij u veel sterkte te wensen.