Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
naataalie - 01-05-2010 09:26:22
Geldzaken & Recht

Huurachterstaqnd

Heey bossebol,
wij zitten in een vergelijkbare situatie, alleen is het bij ons niet zover gekomen als bij jullie. ook mijn man was zzp-er en door de crisis kreeg hij geen klanten meer. ik heb er bij hem op gehamerd dat als éérste de huur betaald móet worden. al je eenmaal eruit word gezet ben je nergens meer. ik heb liever dat schuldeisers mijn spullen komen halen voor een executieverkoop en dat ik nog wel een dak boven mijn hoofd heb dan andersom.

vorige maand hebben we besloten om de zaak op te doeken en naar de gemeente te gaan voor bijstand. eerst moet je alles opzeggen van je bedrijf; kvk nummer, website, google, enz. dan direkt naar uwv om in te schrijven en daarna moeten er nog meer dingen geregeld worden, maar dat komt later.

het is niet zo dat je naar de gemeente kan gaan voor een lening voor een doorstart ofzo, hebben wij ook geprobeert. je moet echt stoppen met je zaak vóór ze je willen helpen, helaas. het is bij ons ook nog niet rond, we wachten op een telefoontje van de gemeente voor een afspraak en ondertussen worden we door familie financieel geholpen met de huur.

ook hebben we met terugwerkende kracht huurtoeslag en zorgtoeslag aangevraagd over 2009 bij de belasting en dat was bij elkaar best een heleboel geld waar we een hoop schulden van hebben kunnen betalen en het loopt gelijk door naar 2010, dus dat krijgen we nu iid geval al wel extra.

en áls er iemand aan de deur komt nemen ze mijn spullen maar mee hoor, als ik maar een dak boven mijn hoofd heb. dus om er voor te zorgen dat je in je huis kan blijven wonen moet je denk ik toch even de schaamte voorbij en bij vrienden en familie geld vragen.
heel veel sterkte, ik voel enorm met je mee.
en neem de tips van sonjaatje van harte! ga echt zo snel mogenlijk naar de gemeente!